Nehovoríme o originálnom antibiotiku, ale o prípravku, ktorý vaše telo ochráni pred vírusmi a baktériami, podporia vašu imunitu a aj klasické prechladnutie vás bude obchádzať na kilometre. Na výrobu tohto všelieku, budete potrebovať len zopár ingrediencií.
- Jednu hlávku cesnaku. Ak sa vám podarí zohnať domáci, určite použite ten.
- Dva väčšie citróny.
- Asi dvojcentimetrový odrezok čerstvého zázvoru.
- Domáci med. Lepší je tmavý, teda lesný med.
- Lyžička klasickej kuchynskej soli, alebo niektorá zo zdravších alternatív. Napríklad soľ himalájska, havajská, alebo halitová.
- Kvalitný, za studena lisovaný, olivový olej. Alternatívou môže byť aj olej tekvicový, orechový, alebo makový.
Ak máte všetky suroviny, môžete sa pustiť do výroby. Najprv si ošúpte cesnak. Pokojne použite všetky strúčiky z jednej hlavičky. Prepučte ho, alebo nastrúhajte na jemnej časti strúhadla a rozpučený ho vložte do misky. Ideálne takej, ktorá nie je vyrobená z kovu. To isté urobte so zázvorom. Odšťavte dva citróny a šťavou z nich zalejte cesnak a zázvor. Pridajte dve veľké, polievkové lyžice medu a kávovú lyžičku soli.
V miske všetko dobre premiešajte a na vrch položte poklop. Tak zabránite oxidácii, ktorá nastáva pri kontakte so vzduchom. Celkovo sa snažte, aby všetky suroviny neboli príliš na vzduchu. Tak zabránite uvoľňovaniu vitamínov a minerálov.
Olivový olej nechajte zahriať maximálne na štyridsať stupňov Celzia a zmes v miske ním zalejte. Všetky suroviny, by ním mali byť dôkladne zakryté. Všetko dobre premiešajte a nalejte do skleného pohára. Ten uzavrite a toto prírodné antibiotikum nechajte lúhovať na chladnom mieste minimálne dva týždne. Potom všetko sceďte a olej skladujte v chladničke. Keď pocítite, že na vás niečo lezie, dajte si jednu kávovú lyžičku. Môžete ho užívať aj preventívne, maximálne však dvakrát za týždeň. Ak bude jeho koncentrácia príliš silná, môžete ho ešte zriediť s čistým olejom.